Over de sterrenhemel

De sterrenhemel is altijd anders. Afhankelijk van waar je op de aarde bent en hoe laat je omhoogkijkt, zie je altijd iets anders. Dat maakt de sterrenhemel horend bij een speciaal moment, ook zo uniek en bijzonder.

Maar hoe komt dat dan? Omdat de aarde om zijn as draait en tegelijkertijd ook om de zon, zie je altijd iets anders. En ook overdag staan er trouwens sterren aan de hemel; het zonlicht zorgt er alleen voor dat je de sterren niet ziet met het blote oog.

Sterrenbeelden

In totaal zijn er 88 sterrenbeelden. Maar die kun je niet allemaal tegelijk zien – de poster van MrStarsky toont alleen wat je op dat moment en op die plek op de aarde ziet.

Astronomie en astrologie

Bij MrStarsky hebben wij voor de wetenschappelijke benadering gekozen en laat de poster zien hoe de hemel eruitzag bij een speciale gelegenheid. Dit wordt astronomie genoemd. De twaalf bekendste sterrenbeelden van de in totaal 88 sterrenbeelden kennen we ook uit de astrologie (de tekens van de dierenriem of Zodiak en jouw horoscoop). Dit astrologische sterrenbeeld staat niet per se aan de hemel bij de geboorte (immers iedereen geboren van de 21e tot de 21e krijgt hetzelfde zodiak-teken, maar heeft niet per se dezelfde geboortehemel).