Frequently Asked Questions

De poster

Over onze posters

Alle illustratiestijlen zijn verkrijgbaar in drie maten:

30 x 40 cm
40 x 50 cm
50 x 70 cm

Bij MrStarsky gebruiken wij 100% natuurlijk en FSC-gekeurd 270 grams papier dat off-white is en een beetje structuur heeft. Voor de posters met goudfolie met een soort bobbeltje en voor de andere poster een soort ‘eischaal’-structuur. Onze posters worden in Nederland gemaakt.

Op dit moment kun je kiezen uit zeven verschillende illustratiestijlen. Onze collectie varieert van een zachte aquarelstijl tot grafische dierenillustraties. Wil je meer weten over de illustratoren? Klik dan hier. Natuurlijk kun je ook direct aan de slag. Ontdek hier welke stijl het beste bij jou past.

Enkele stijlen verschillen inderdaad in prijs van de andere posters. Dit komt doordat de sterrenbeelden op deze posters worden afgebeeld met goudfolie. Deze eigenschap zorgt voor een extra luxe uitstraling.

Mocht je een speciale wens hebben, bijvoorbeeld over een andere illustratie bij de gegenereerde sterrenhemel, dan kun je contact met ons opnemen. Stuur een mailtje naar hi@mrstarsky.com en dan denken wij graag met je mee!

Nee, de wissellijst bevat een dikke variant van polystyreen. Dit maakt de wissellijst veilig voor op kinderkamers.

Ja, je kunt ook een geboortekaartje laten maken bij MrStarsky. Klik hier voor meer informatie.

De sterrenhemel

Aan de hand van jouw locatie, datum en tijd wordt de sterrenhemel gegenereerd. Hiervoor gebruiken wij verschillende datasets, waarmee wij heel nauwkeurig kunnen zien welke sterren centraal aan de hemel stonden of staan op een bepaalde plaats en een bepaald moment.

Bij MrStarsky hebben wij ervoor gekozen een onderscheid te maken tussen de sterrenhemel overdag en de sterrenhemel ’s nachts. De poster met de overdag-hemel heeft daarom een lichtere kleur dan de nacht-hemel. Bovendien is er op de overdag-hemel de zon afgebeeld! Dit geldt vrijwel voor alle illustratiestijlen, behalve voor de stijlen van Sella Molenaar.

Afhankelijk van de stand van de sterren, komen er vijf illustraties op de poster van sterrenbeelden die aan de hemel centraal staan. De illustraties wisselen dus en horen echt bij de unieke stand van de sterren op jouw poster.

Toen wij MrStarsky startten, hebben wij ervoor gekozen om van een aantal van de in totaal 88 sterrenbeelden ook illustraties te maken. Vijf van deze illustraties komen op de poster – afhankelijk van welke sterrenbeelden centraal staan. Op het zuidelijk halfrond kunnen de hemels zo anders zijn, dat geen van de geïllustreerde sterrenbeelden aan de hemel staat: dan geeft onze website bij de stijlen met dierenillustraties de melding dat het niet mogelijk is om een poster te maken. De andere stijlen kunnen wel voor alle mogelijke locaties een sterrenhemel genereren!

Het kan inderdaad kloppen dat er op de poster andere sterren centraal staan dan het sterrenbeeld van jouw kindje. Onze posters tonen echt hoe de sterren stonden op een bepaald moment én op een bepaalde plaats. Ter achtergrond: de aarde draait om zijn as en om de zon – dus je ziet altijd iets anders aan de hemel. Als twee mensen op hetzelfde moment in Kaapstad en in Amsterdam omhoogkijken, zien zij iets verschillends. Terwijl iedereen, waar ook ter wereld geboren, van de 21e van de ene maand tot de 21e van de volgende maand hetzelfde astrologische sterrenbeeld krijgt. Het kan dus zomaar zo zijn dat het astrologische sterrenbeeld niet aan de hemel stond bij geboorte.

Levering en retour

Leveringen binnen Nederland: Een bestelling wordt verzonden de werkdag nadat de order besteld is, behalve wanneer je kiest voor bankoverschrijving. Wij verzenden met PostNL. Zij bezorgen binnen Nederland in principe de dag hierop volgend (met uitzondering van zondag). Bij een bestelling binnen Nederland wordt jouw poster dus uiterlijk in 2-3 werkdagen bezorgd. Zodra PostNL jouw pakket scant voor ontvangst, wordt ook het Track & Trace-mailtje verstuurd. Hiermee kan je de voortgang van jouw bestelling bijhouden.

Leveringen buiten Nederland: Een bestelling wordt verzonden de werkdag nadat de order besteld is, behalve wanneer je kiest voor bankoverschrijving. Wij verzenden alle bestellingen buiten Nederland gebruikmakend van het partnernetwerk van PostNL. De totale levertijd is afhankelijk van de locatie van bestelling (België in principe de dag volgend op verzenden – met uitzondering van zondag). Via een trackingcode van MyParcel kan je de voortgang van jouw bestelling bijhouden.

Binnen Nederland rekenen wij een verzendbijdrage van €3,-. De verzendbijdrage voor bestellingen buiten Nederland is gebaseerd op de werkelijke kosten; wij vragen hierin een bijdrage.

Wij verzenden onze posters in een platte verpakking, omdat het papier te dik is om op te rollen. De wissellijst wordt beschermd ingepakt voor onderweg. Wanneer je zowel een poster als een wissellijst bestelt, wordt de poster niet ingelijst.

Aangezien onze posters gepersonaliseerd zijn, is ruilen niet mogelijk. We raden je aan de gegevens op de orderbevestiging goed te controleren om zeker te weten dat alle gegevens juist zijn. Tot 10.00 uur de ochtend nadat de bestelling is betaald, kan je wijzigingen bij ons doorgeven.

Wij doen ons uiterste best om jouw bestelling naar verwachting en op tijd af te leveren. Mocht jouw bestelling echter bij ontvangst niet voldoen aan jouw en onze kwaliteitseisen (bijvoorbeeld als gevolg van beschadiging onderweg), neem dan binnen een week contact met ons op. Stuur een mail waarin je ook jouw ordernummer vermeldt naar order@mrstarsky.com en wij komen zo snel mogelijk bij je terug.

Binnen 3 uur na jouw bestelling kunnen wij nog wijzigingen verwerken. In dat geval kun je een mailtje sturen naar order@mrstarsky.com of reageren op de orderbevestiging.

Betaling

Je kunt bij MrStarsky betalen met iDEAL, PayPal, Bancontact, bank overschrijving, Maestro, Mastercard en Visa.