Wat betekent de naam van mijn kinderen?

Een van de moeilijkste keuzes, het kiezen van de naam voor jouw kleintje. Sommige aanstaande moeders en vaders weten al van jongs af aan hoe ze hun kinderen willen gaan noemen… en anderen totaal niet. Wij zien natuurlijk heel veel namen en zo leuk en bijzonder om te zien welke keuzes jonge ouders maken. Het bracht ons op het idee om er een blog over te schrijven! Lees je mee?

Vaak kies je een naam gewoon omdat je het mooi vindt, maar wat betekent de naam eigenlijk? Is het een naam die bijna nooit in Nederland voorkomt? Of staat de naam juist in het lijstje met populairste namen van nu? Dit zijn allemaal vragen die door je hoofd schieten bij het bedenken van de naam tijdens je zwangerschap. En één ding is zeker: bij de geboorte moet de keuze gemaakt zijn! Alhoewel, iedereen kent wel zo’n verhaal van ouders die er nog niet uit zijn en na de geboorte pas de keuze maken!

Zo zijn er tegenwoordig verschillende trends bij het bedenken van de naam:

  1. Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg!
  2. Korte babynamen
  3. Stoere namen (ook jongensnamen voor meisjes!)
  4. Meisjesnamen met ‘-lou’, denk aan Milou, Loulou
  5. Unieke namen/ leuke variantie op namen/ schrijfwijze net even anders, denk aan Zara (Sara), Myla (Mila), Sofie (Sophie)
  6. Betekenis en herkomst van namen staat centraal
  7. Dubbele voornaam, zoals Jazz-Lynn

De nieuwste trend is nummer 6, namelijk dat de betekenis en herkomst van de namen steeds belangrijker wordt. Iedereen wil een bijzondere naam voor zijn kleintje en het verhaal achter een naam maakt de naam natuurlijk extra speciaal. Wist je bijvoorbeeld dat Noah rust en troost betekent? Of de naam Kai staat voor vreugde, geluk.

Er is zoveel keuze, alles mag en kan tegenwoordig – en mocht je toch nog wat inspiratie nodig hebben voor jouw mini-me of ben je gewoon benieuwd naar wat jouw eigen naam betekent, check het dan snel hier!

PS Het einde van het jaar komt weer bijna in zicht, dat betekent dat ook de populairste babynaam voor een jongen en meisje van het afgelopen jaar weer bekend worden gemaakt. Wij zijn erg benieuwd en kijken ernaar uit!